Uniek aan een elektrische fiets van TDR Bikes is de toepassing van de kennis en ervaring van de wielersport. Zo wordt de basis van optimaal fietsplezier gevormd door een goede frame geometrie en een soepel hoger trapritme.

Niet ieder frame met een aandrijving en wielen levert een goed lopende fiets op. Bij de TDR fietsen zijn aandrijving en frame perfect geïntegreerd zonder concessies te doen aan de geometrie. Dit geeft u een fantastisch fietsgevoel, de fiets ‘loopt’. Bovendien is de aandrijving, de elektronica en het Harmony/NuVinci schakelsysteem van de FLΦX / FLΦXX volledig op elkaar afgestemd.

Al decennia lang weten coaches en wielrenners dat ‘klein rijden’ prestatie bevorderend werkt. Het effect van het fietsen met een lichte versnelling is de vorming van minuscule bloedvaatjes in de spieren, waardoor de spieren beter doorbloed worden en er meer bloed naar de spieren getransporteerd kan worden. Meer bloed betekent meer zuurstof en dus efficiënter en sneller fietsen.

Vaak beginnen sporters die zwaar geblesseerd zijn hun revalidatie door met een lichte versnelling op een fietstrainer te gaan fietsen. Vanaf het moment dat sporters met lichte, soepele tred op een hometrainer fietsen gaat hun herstel aanzienlijk sneller. Oorzaak: de bloedsomloop wordt gestimuleerd, het herstel begint. Als u regelmatig en licht fietst zal dit effect ook bij u optreden. Het regelmatig fietsen met een hoog trapritme heeft mede tot gevolg dat u overtollig vocht in de benen afvoert. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en verbeterd. Dit proces is onafhankelijk van leeftijd en lichamelijke conditie.

De TDR fietsen maken licht trappen -wielrenners noemen dit ‘draaien’- eenvoudig en aantrekkelijk. Via draaigrepen links en rechts aan het stuur bedient u ondersteuning en versnelling. U houdt uw handen aan het stuur en de volledige controle. Prettige bijkomstigheid is dat u daarmee ook het aandrijfsysteem van de TDR optimaal benut en uw actieradius vergroot.

Waarom het TDR fietsen?

  • Eenvoudig en aantrekkelijk licht trappen
  • Perfecte geometrie
  • Ideaal geplaatste aandrijving
  • Eenvoudige bediening

Wist u dat?

Regelmatig fietsen met een lichtere versnelling en met een trapfrequentie van rond de 60 omwentelingen per minuut, heeft aantoonbare positieve gezondheidseffecten: een verbeterde doorbloeding in de benen, afvoer van vocht, soepelere gewrichten, spieren en pezen en een betere stofwisseling.